Luchttesten bij fitnesscentrum

TESTVERSLAGEN

EVALUATIE KIWA TEST BASIC FIT HOOFDDORP

Het betreft een oppervlakte van een 1.500 m², goed voor 100 sporters. Metingen op 11-12-2020 en op 21-12-2020. Op 11-12-2020 zijn na de meting 4 Monarch Clean Air luchtreinigers geplaatst, tijdens deze periode was betreffend fitnesscentrum volledig open en operationeel.

BACTERIËN:

Gedaald van 1.330 KVE/m³ naar 70 KVE/m³ en in de lage zaal naar 90 KVE/m³

De schadelijke waarden van Micrococcus Soorten en Overige Staphylococcen zijn volledig omgezet naar gezonde waarden

SCHIMMELS:

Gedaald van 100 KVE/m³ naar 10 KVE/m³ en in de lage zaal naar 10 KVE/m³

CO2-gehalte (p.p.m.) Gedaald van 729 p.p.m. naar 408 p.p.m. en in de lage zaal naar 402 p.p.m.

EVALUATIE:

– De hoge belasting op de luchtwegen wordt door de opmerkelijke daling van bacteriën omgezet naar een gezondere omgeving – De snelle daling in het aantal schimmels is bewonderenswaardig, maar is ook een belangrijk gegeven naar gezondheid toe

– De daling van het CO2-gehalte veroorzaakt eenzelfde stijging in het zuurstofgehalte en is voor deze sector het belangrijkste gegeven omdat men bij het sporten veel zuurstof verbruikt en er nu veel meer zuurstof voorhanden is. Zuurstof is de voeding die spieren nodig hebben om arbeid te leveren

– Deze dalingen zijn bekomen op amper 9 dagen en zullen steeds verder verbeteren. Deze uitmuntende resultaten zijn tevens bereikt in de andere zaal in hetzelfde gebouw waar geen toestel geplaatst was.

Bijkomende info:

Zoals uit de testuitslagen blijkt zorgt Monarch Clean Air voor een gezond binnenmilieu, ook in fitnesscentra. Door de unieke eigenschap van elke vervuiling in de binnenlucht, inclusief de aerosolen, met hoge snelheid aan te zuigen, is er, ook in deze Corona-periode, medisch geen enkel beletsel meer om fitnesscentra gesloten te houden, mits de 1,5 m social-distancing behouden blijft. Door eenzelfde verbetering te noteren in de lage zaal wordt bewezen dat de luchtzuivering van Monarch niet m³ gebonden is. De mate van vervuiling bepaalt het aantal toestellen, niet het aantal m³.