Skip to content

Gezond

Wonen

En

slapen

Clean Care

Maak komaf met de huisstofmijt en haar schadelijke allergenen dankzij de Monarch Clean Air en Clean Care. Wij garanderen u de beste oplossing voor een gezond binnenmilieu.

Fijn stof binnen: huisstofmijt

Binnenshuis hebben we niet enkel fijn stof maar ook microstof. Het zijn micro-organismen, allergenen, waaronder eicellen en uitwerpselen van de huisstofmijt. Micro-stof is uitermate schadelijk voor je gezondheid. Deze kleine deeltjes zetten zich vast in je longen, ze veroorzaken allerlei ziektes, allergieën en kwalen. Er bestaan allerhande middelen om de symptomen te bestrijden maar daar los je het probleem zelf niet met op. Er is maar één doeltreffende remedie: de huisstofmijt zélf en haar allergenen wegnemen. Monarch verlost je van de huisstofmijt en haar allergenen.  
Hoe schadelijk is huisstofmijt?

Huisstofmijt: boosdoener met de meeste impact

Monarch Cleancare verlost u van huisstofmijt en haar allergenen. Hoofdzakelijk leeft de huisstofmijt in het matras, gestoffeerde meubelen, gordijnen, vloerbedekking etc. Doordat de Cleancare een dieptereiniger heeft van maar liefst 7cm halen we alles eruit. Met een speciale gepatenteerde elektrische borstel wordt het vuil uit de oppervlakte gezogen. En door de vele andere mogelijkheden die Cleancare bevat zorgen we voor een fris en schoon interieur.

Ondanks haar klein gestalte, is de huisstofmijt toch een van de grootste vijanden voor onze gezondheid. Hoewel we de vervuiling niet met het blote oog kunnen zien, kan dat helaas niet gezegd worden van haar gevolgen. Die zijn namelijk talrijk en verschillen van persoon tot persoon. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de huisstofmijt en haar allergenen de énige oorzaak zijn van dagelijkse klachten als:

Astma

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen...

Allergie

Allergieën ontstaan doordat we de allergenen van de huisstofmijt inademen

eczeem

Bij eczeem of atopische dermatitis is de huid aangetast

hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor pollen of stuifmeel van planten als grassen en bomen.

huisstofmijtallergie

Huisstofmijt veroorzaakt klachten als een lopende of verstopte neus.

Luchtvervuiling

Hooikoorts is eigenlijk een allergie voor pollen of stuifmeel

Versterk je immuunsysteem

Intensieve luchtzuivering van Clean Air haalt de schadelijke vervuiling uit je omgeving en slaat deze op in haar filters. Deze kan niet langer je longen en je gezondheid aantasten. Hierdoor krijgt je lichaam terug de kans om opgestapelde vervuiling te verwerken. Je longen worden opnieuw zuiver met een betere zuurstofopname in het bloed als natuurlijk gevolg. Ook je immuunsysteem gaat zich versterken waardoor je terug weerstand kan bieden tegen de schadelijke stoffen in de lucht. Hierdoor verdwijnen de symptomen van je gezondheidsklachten en ervaar je een “felle verbetering tot zelfs genezing“. Met Monarch Clean Air geniet u van gezonde lucht, zuivere longen en een betere gezondheid.

Wetenschappelijk bewijs

Zoals eerder werd vermeld, zijn de huisstofmijt en haar allergenen de énige oorzaak van allergieën, astma en dergelijke kwalen. Deze bevinding wordt eveneens ondersteund door structurele biologische studies van deze allergenen. De onderzoeken vormden de basis voor de ontwikkeling van nieuwe medicatie om de symptomen van allergieën, astma, enzoverder te bestrijden.

Lees hier het volledige onderzoek: 
Cui (2013) – Structural biology of mite allergens.pdf

Daaruit volgt de wetenschappelijke conclusie:
 de huisstofmijt is de énige oorzaak is van allergieën wereldwijd.

Andere relevante studies

Bessot, 2011 | Acariens de stockage et acariens pyroglyphides – ressemblances, différences et conséquences pratiques
Custovic, 1998 | Domestic allergens in public places III – house dust mite, cat, dog and cock,roach allergens in British hospitals
Gent, 2012 | Household mold and dust allergens – exposure, sensitization and childhood asthma morbidity
Johannessen, 2005 | Structure of the house dust mite allergen Der f 2 – implications for function and molecular basis of IgE cross-reactivity”
Lin, 2012 | Childhood asthma and indoor allergen exposure and sensitization in Buffalo, New York
Sander, 2012 | Domestic mite antigens in floor and airborne dust at workplaces in comparison to living areas – a new immunoassay to assess personal air
Thomas, 2010 | House dust mite allergens in asthma and allergy

Onze oplossing!

Monarch Clean Air zorgt 24/7 voor zuivere lucht in de ganse woning of kantoor
en
Monarch Clean Care zorgt voor allergeenveilige stofferingen, matrassen en bedlinnen

 

Clean care

€ 2.116,00

Incl. 21% BTW

Website made by ict3bruggen 2021.  |  Algemene voorwaarden 

Wat is astma?

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen en longen. Die ontsteking komt met opstoten waarvan de intensiteit enorm kan verschillen van persoon tot persoon. Op het moment dat de overgevoelige luchtwegen in contact komen met bepaalde prikkels zoals rook, huisstofmijt, kou, enzovoort volgt een astmatische reactie. Bijgevolg gaan de longen ontsteken, opzwellen en de slijmproductie verhogen. Hierdoor krijgt een astmapatiënt last van benauwdheid, piepende ademhaling, hoesten en vermoeidheid.Het aantal mensen dat aan astma lijdt is in de jaren ‘60 tot nu immens toegenomen. In deze periode zijn we onze woningen beter gaan isoleren. Deze isolatie houdt niet alleen de warmte binnen; ook de vervuiling kent geen uitweg meer. Daardoor krijgt de huisstofmijt en vervuiling vrij spel op vlak van groei en ontwikkeling. De stijgende vervuiling weegt zwaar op ons lichaam en maakt ons ziek.

 

Weg met doktersbezoeken en puffers

Alhoewel niet iedereen die link legt wordt astma steeds voorafgegaan door een allergie, meestal van de bovenste luchtwegen of van eczeem. Daar kunnen jaren tussen zitten of dat kan zich snel opvolgen. In elk geval hebben ze dezelfde oorzaak: allergenen. Medici zeggen nog niet te weten wat de oorzaak van astma is omdat zij er nog geen afdoend middel voor hebben. Monarch weet het wel: bij elke astma-klant behoren de rompslomp van doktersbezoeken, medicatie en puffers snel tot de verleden tijd. Zij kennen allen “felle verbetering tot volledige genezing”. Ga je voor volledige genezing dan dien je te voldoen aan de 3 eenvoudige voorwaarden, te vinden op de pagina “Remedie”.  
Een goede gezondheid op natuurlijke wijze? Da’s een garantie die enkel Monarch jou kan bieden!
Hoe sneller je de apparatuur in huis haalt, hoe sneller je resultaat boekt. Had je vroeger last van de bovenste luchtwegen dan kan je zelfs al beter ademen binnen het eerste uur dat de Clean Air op automaat staat. Let wel! Clean Air zuigt de vervuiling aan, plaats haar dan ook aan de andere kant van de kamer en niet vlak naast jou en de eerste nacht zeker niet op de slaapkamer. En financieel is de kost op krediet meestal goedkoper dan je maandelijkse kost van dokters- en medicatiekosten; dat is voor vele gezinnen trouwens het duurste en langslopende krediet dat ze hebben.

Wat is allergie?

Allergieën ontstaan doordat we de allergenen van de huisstofmijt inademen. Die ingeademde vervuiling verstoort onze longfunctie en maakt het ons immuunsysteem moeilijk. Neem je deze schadelijke stoffen weg uit jouw omgeving, dan neemt je ook de oorzaak van allergieën weg. Monarch ontwikkelde hiervoor twee toestellen:

De Monarch Clean Air Luchtzuiveraar elimineert tot 99,9999% van de luchtvervuiling binnenshuis tot op 0,1 micron klein.

De Monarch Clean Care Dieptereiniger gebruikt dezelfde filters als de Clean Air dus elimineert ook 99,9999% van de luchtvervuiling tot op 0,1 micron. Bovendien haalt dit multifunctioneel toestel ook de vervuiling weg uit matrassen en stofferingen met een ongeëvenaarde dieptewerking van 7 cm.

Beide toestellen vormen wereldwijd de beste combinatie om jouw omgeving 100% vrij van huismijt-allergenen te maken. Op die manier wordt de oorzaak van elke allergie weggenomen en geneest jouw lichaam op natuurlijke wijze, aldus zonder medicatie!
Let wel: ieders gestel is anders, bijgevolg kan je twee genezingsprocessen moeilijk vergelijken. De ene zal het verschil al na enkele minuten merken, terwijl het bij de ander een paar weken duurt. Dat is afhankelijk van hoe diep de vervuiling zich heeft kunnen vastzetten in het lichaam. Wat jouw gestel ook is, samen met de vervuiling neem je de échte onderliggende oorzaak van jouw allergie weg. Weg oorzaak, weg gevolg. Zo simpel is dat!

Wat is Eczeem?

Bij eczeem of atopische dermatitis is de huid aangetast door roodheid ,schilfering, zwelling, rode bultjes, korstjes, vochtblaasjes, enzovoort. Hoe erg die aantasting is, kan verschillen van persoon tot persoon. Maar liefst15-30% van de kinderen heeft eczeem, bij de volwassenen is dit slechts 2-10%.In België en Nederland merken we dat dit percentage jaar na jaar blijft stijgen. Dat is te wijten aan de opmars van schadelijke huisstofmijt-kolonies in onze huishoudens. In het verleden vermoedde men al langer dat er een verband was tussenhuisstofmijt en eczeem. Het eerste wetenschappelijk bewijs hiervoor kwam in 2001 van Arlian en Platts-Mills. Zij concludeerden dat eczema erger wordt na contactkomt met huisstofmijtallergenen

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie voor pollen of stuifmeel van planten als grassen en bomen. Het is dus voornamelijk in de bloeiperiode van planten dat de klachten de kop op steken. De ziekte kenmerkt zich door symptomen als: lopende, jeukende, verstopte of pijnlijke neus, niezen, jeukerige en branderige ogen, enz.
Monarch zorgt ervoor dat je longen zuiver zijn. Het lichaam reageert niet meer op de irritant, namelijk de pollen. Net zoals bij iemand die geen hooikoorts heeft.

Wat is huisstofmijtallergie?

De huisstofmijt maakt ons ziek. De vervuiling veroorzaakt klachten als een lopende of verstopte neus, rode en/of tranende ogen, jeuk, niezen, kriebelhoest, benauwdheid, vermoeidheid… Het diertje haar allergenen zijn zodanig klein dat ze niet worden tegengehouden door onze natuurlijke filters; de neus- en keelhaartjes. Bijgevolg komen de allergenen in je longen terecht en dat schaadt je algemene gezondheid. Vandaar dat het ongedierte ook aan de basis ligt van heel wat andere klachten een aandoeningen. Deze stelling wordt bevestigd in wetenschappelijk onderzoek.

Wat is luchtvervuiling?

Luchtvervuiling kan je indelen in verschillende groottes. Zo wordt de grootte van klein stof uitgedrukt in micron.

Groot stof
is hetgeen we zien dwarrelen in de lucht als de zon binnen schijnt en wat neerdwarrelt op de meubelen. Dit stof is te groot om in te ademen en is onschadelijk stof.

Fijn stof
is het stof dat zoveel media-aandacht krijgt. Smog, roetdeeltjes van uitlaatgassen van auto’s of van rook uit fabrieksschouwen enz. Het zijn deeltjes die 40 tot 100 keer kleiner zijn dan de doorsnede van een mensenhaar. Fijn stof is tot 1 micron klein en wordt door de neushaartjes tegengehouden. Dit stof komt niet in onze longen terecht en is dus ook niet schadelijk.

Bacteriën
zijn 300 maal kleiner dan de doorsnede van een mensenhaar en zijn 0,3 micron klein. Ook zij worden door de neus- en keelhaartjes tegen gehouden en komen niet in de longen terecht. 1 bacterie in de long is zelfs levensbedreigend. Ook bacteriën zijn doorgaans niet schadelijk, integendeel, zonder bacteriën zouden we onze gezondheid niet kunnen handhaven. Met een normaal werkend immuunsysteem worden slechte bacteriën door onze bloedcellen geëlimineerd zonder we er ziek van worden.

Microstof
is 1.000 keer kleiner dan de doorsnede van een mensenhaar en is 0,1 micron klein. Enkel microstof wordt rechtstreeks in de longen ingeademd en verstoort de longfunctie met een zuurstoftekort in het bloed tot gevolg. Microstof bestaat uit allergenen, eicellen en uitwerpselen van de huisstofmijt, en schimmelsporen. Daarom is die huisstofmijt zo belangrijk, de meest voorkomende gezondheidsklachten komen hieruit voort.

Virussen
zijn nog iets kleiner dan bacteriën. Far-UVC-licht (222 nm) inactiveert efficiënt en veilig in de lucht aanwezige menselijke griep- en Coronavirussen. Monarch heeft de Far-UVC lampen standaard ingebouwd.

Nog kleinere deeltjes
komen in de natuur zelden voor. Het gaat dan nooit over levende materie en is zo klein dat ze door de longen rechtstreeks in de bloedbanen terecht komen waar ze via de urine het lichaam verlaten. Zij zijn dan ook nooit schadelijk.