Luchtzuivering in de klas: de harde cijfers

In maart werden er in België 13.283* leerlingen uit het onderwijs besmet met het coronavirus. Daarmee heeft deze groep jongeren een aandeel van wel 19% in het totaal aantal besmette personen in maart. Dat we dus zeer voorzichtig te werk moeten gaan in het onderwijs zou voor zich moeten spreken. Echter merken we dat dit in de praktijk nog niet optimaal gedaan wordt en dat de overheid hier (nog) geen optimaal adviserende rol in speelt.

Het verluchten en reinigen van een klaslokaal kan een krachtige maatregel zijn.

Stel, je hebt een klas waar iedereen op minstens anderhalve meter met mondmasker van elkaar zit met de ramen en deuren gesloten. In dit geval blijft de lucht in de ruimte circuleren en zelfs met het dragen van een mondmasker en de genomen afstand, is zo’n 3% van de lucht die we dan inademen, de uitgeblazen lucht van een ander.

Het raam openzetten kan hierbij al een deel van de oplossing bieden maar zal nooit voldoende zijn om het virus te bestrijden. De beste, enige corona proof, oplossing is het installeren van een luchtreiniger in de klas. Deze zorgt voor zuivere lucht en stopt de circulatie van het virus doorheen de lucht waardoor het risico op besmettingen in de klas daalt met 70%.

Monarch gaat voor 100% zuivering.

Natuurlijke ventilatie (de ramen open zetten) en mechanische ventilatie is echter niet goed genoeg. Er is nood aan een luchtreiniger met een doeltreffende filtering om de besmetting volledig tegen te gaan. Waar de meeste luchtreinigers het risico op besmettingen tot 70% kunnen laten dalen, gaat de Monarch voor de volle 100%.

Monarch Clean is de énige luchtzuiveraar die medisch gezuiverde lucht genereert. Dit door haar unieke filters waarmee ze tot op 0.1 micron de lucht volledig zuivert en dit 99.9999%. Enkel deze volledig zuivere en helende lucht doodt alle micro-organismen, ook virussen en de virussen in aerosolen, en zuigt ze, samen met alle andere vervuiling, in het hele gebouw met grote snelheid naar het toestel waardoor een griep-, RSV- en Corona-besmetting via de lucht én de oppervlakken quasi uitgesloten is.

 

Nood aan een medische luchtzuiveraar? Neem gerust contact op met ons!

 

Bronnen

HLN. Ventilatie in de klas kan kans op besmettingen meer dan halveren.

Onderwijs Vlaanderen. Coronacijfers CLB.

*officiële publieke cijfers van onderwijs Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.

Recommended Posts