Luchtreiniging: cruciaal tijdens COVID-19

Er is meer nodig dan een mondmasker om corona de wereld uit te helpen.

Wie dacht dat regelmatig je handen wassen, een mondmasker dragen en 1,5m afstand houden genoeg was om niet besmet te raken met het coronavirus, zit fout. Wie in een gesloten ruimte zit kan, zelfs al houdt hij zich aan alle coronamaatregelen, besmet worden met het virus. De oorzaak? Rondzwevende aerosolen.

Professor Jose-Luis Jimenez, specialist op het gebied van aërosolen, kwam met dit slechte nieuws: “Zelfs al draagt iedereen een mondmasker en wordt er voldoende afstand gehouden, dan nog raken mensen in gesloten ruimtes besmet met corona.”

Deze zogenaamde aërosolen zijn microscopisch kleine speekseldruppels die lange afstanden kunnen afleggen en lange tijd in de binnenlucht kunnen blijven hangen. Iedereen verspreidt constant aërosolen; tijdens het ademen, praten, hoesten en niezen. Je kan dus besmet worden met het virus door aëosolen in te ademen. Het zijn die aërosolen die viruspartikels bevatten.

Je kan het inademen van aerosolen het beste vergelijken met het inademen van sigarettenrook. Als er iemand in eenzelfde ruimte als jou aan het roken is, rook je passief mee. Zelfs al staat die niet in jouw buurt. Die rook blijft dan ook nog eens in de ruimte hangen nadat die persoon er zelf niet meer is. Zo werkt het bij aerosolen ook; je kan ze nog tot 3 uur nadat iemand in een ruimte was, inademen.

Hoe kunnen we ons dan wel beschermen?

Corona is een longvirus en de besmetting wordt, zoals bij alle virussen, in aërosolen in de lucht verspreid. Een vaccin helpt steeds tegen één griep-, RS-, SARS-, Mers- of Corona-virus. Maar het kan ook anders! Mensen met een normaal werkend immuunsysteem ontwikkelen in het bloed een natuurlijk vaccin dat helpt tegen alle virussen. De kracht die het bloed nodig heeft om hiervoor antistoffen aan te maken is zuurstof en dat wordt aangeleverd door onze longen. Daarom is ademen in zuivere en zuurstofrijke lucht zo belangrijk, daarom is Monarch Clean Air zo belangrijk. Daarom biedt Monarch Clean Air een betere bescherming dan een vaccin. Er zijn al universitaire ziekenhuizen die deze boodschap begrepen hebben en een Monarch Clean Air gebruiken op de COVID-19 afdeling.

Recommended Posts