Hooikoorts

’t Is de tijd van het jaar: de pollen vliegen in het rond en hooikoorts steekt de kop op. Maar hoe ontstaat hooikoorts eigenlijk? En kan er iets aan gedaan worden?

Hoe ontstaat hooikoorts?

In de lente en tijdens de zomermaanden vliegt er veel stuifmeel in het rond. Dat ademen we met z’n allen in. Onze neus- en keelhaartjes zorgen ervoor dat de pollen niet in onze longen terecht komen, maar dat ze blijven hangen in de neus- en keelholte. Dat gaat kriebelen, waardoor we niezen. Door regelmatig te niezen, worden die pollen grotendeels opnieuw naar buiten geblazen maar in vele gevallen blijven ze tegen de neuswanden kleven. Elke keer je niest, worden die pollen meer tegen de neuswand geblazen en bijgevolg kunnen ze dus niet meer ontsnappen. Dat is het moment waarop de neusslijmvliezen helpen en de pollen proberen te verteren.

Een zwak immuunsysteem kan in tijden van hooikoorts niet enkel weerslag hebben op de ogen (irritatie), maar ook op het neusslijmvlies. Het vlies moet tijdens het pollenseizoen een grote hoeveelheid pollen verwerken. Een aangetast immuunsysteem kan ervoor zorgen dat het neusslijmvlies verzwakt en uitgedund is, waardoor het die grote hoeveelheid niet aankan en waardoor we een allergie opwekken.

Een verzwakt neusslijmvlies is te wijten aan een tekort aan zuurstof in de bloedbanen, waardoor er te weinig zuurstoftoevoer naar het neusslijmvlies is. Je neus blijft kriebelen en je blijft bijgevolg dus ook niezen. Je slijmen dikken aan, je krijgt een verstopte neus en soms komen er zelfs ademhalingsmoeilijkheden aan te pas. Dat is hooikoorts.

Kan hooikoorts genezen worden?

Hooikoorts kan genezen worden. Hiervoor zijn enkele gemakkelijke oplossingen:

Zo kan je hooikoorts te lijf gaan met medicatie. Die medicatie bestrijdt de symptomen van hooikoorts en zorgt voor een tijdelijke beterschap. Jammer genoeg is medicatie niet in staat om het probleem of de hooikoorts weg te nemen, dus verschijnselen zullen niet voor eeuwig wegblijven. Integendeel, een pilletje is al snel uitgewerkt.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de oorzaak in z’n volledigheid weg te nemen en daarvoor kan Monarch je dé oplossing bieden.

Monarch werkt met medische filters en is daardoor gespecialiseerd in het zuiveren van de longen waardoor meer zuurstof in de bloedbanen terecht komt. Op deze manier krijgt elke cel in het lichaam terug voldoende zuurstof waardoor in het geval van hooikoorts, het neusslijmvlies versterkt en elke allergie afneemt of zelfs geneest, ook van hooikoorts. Het immuunsysteem krijgt binnenshuis een boost en reageert bijgevolg ook sterker in de buitenlucht.

Weetje:

Hooikoorts heeft niets te maken met ‘hooi’ noch met ‘koorts’. De ontdekker van de allergie, John Bostock, merkte de allergie op bij verschillende mensen tijdens het hooiseizoen. Daarom kreeg de allergie de naam ‘hooikoorts’.

Recommended Posts