Clean Air per woning

Voor een gezond binnenmilieu

Bacteriën, stuifmeelpollen, storende (keuken)geuren en toxische gassen van poetsmiddelen, maar ook allergenen en schimmelsporen… Het zijn stuk voor stuk levende en organische deeltjes die bij je thuis rondhangen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er in elk binnenmilieu maar liefst 80 tot 100 miljard van die deeltjes per m³ rondzweven!

Elk deeltje heeft een grootte die kleiner is dan 1 micron. Dit wil zeggen dat deze deeltjes 100x kleiner zijn dan een doorsnede van een haar, de schadelijkste deeltjes zijn zelfs 1000x kleiner. Deze deeltjes verplaatsen zich zoals gassen: van een ruimte met een hoge concentratie naar een ruimte met een lage concentratie.

De Monarch Clean Air zuigt ook op deze manier de vervuilende stofdeeltjes in de lucht naar zich toe. Omdat die deeltjes zo minuscuul klein zijn en dus ook door elk deurspleetje kunnen glippen, kan de luchtreiniger alle vervuiling efficiënt uit de lucht halen zonder dat het toestel daarvoor moet verplaatst worden.

Zowel het WGO (EU) als het CDC (USA) bevelen een goede luchtzuivering aan voor een gezond binnenmilieu.

Opvangcapaciteit

Voor de Clean Air zijn het aantal vervuilende deeltjes (micro-organismen)die aangezogen worden de belangrijkste factor en niet het aantal m3 lucht dat hij zuivert. Doorgedreven testen tonen aan dat in een woning slechts één toestel nodig is voor een gezin tot 6 personen en één toestel in een bedrijf tot 20 werknemers. Het aantal toestellen wordt dus bepaald door het aantal vervuilende deeltjes in de binnenruimte en niet volgens het aantal m³.

Recommended Posts