Ventilatie protocollen voor horeca, fitnesscentra en feestzalen. Hoe zit dat?

Er komen ventilatie protocollen voor de horeca, fitnesscentra en feestzalen. Uitbaters zullen verplicht worden zichtbare CO2-meters te plaatsen. Ook bioscopen, bowlingcentra, binnenspeeltuinen, casino’s, indoor recreatie, tropische zwembaden worden regels opgelegd.

Wat zijn de opgelegde regels?

Uitbaters zullen vanaf 9 juni verplicht worden een zichtbare CO2-meter te plaatsen in hun zaak. Deze CO2-meter meet de hoeveelheid koolstofdioxide in de binnenruimte. Kort uitgelegd geeft het toestel aan in welke mate de binnenruimte verzadigd is met de door mensen uitgeademde lucht en mogelijk dus ook met schadelijke viruspartikels. Zodra de meter meer dan 900 CO2-deeltjes per miljoen aangeeft, moet er actie ondernomen worden. Toch is er epidemiologisch gezien eigenlijk geen veilige drempel voor binnenlucht als het over corona gaat. Die 900 ppm (parts per million) wordt beschouwd als een norm waarmee je het reproductiegetal, zijnde het aantal mensen een besmet persoon infecteert, onder de 1 houdt. Om besmettingen volledig te neutraliseren, wat het uiteindelijke doel is, is er voldoende ventilatie en een luchtreiniger nodig.

Ventileren, hoe doe je dat?

Ramen en deuren openzetten is jammer genoeg niet voldoende. Ook ventilatie elimineert de aerosolen veel te weinig. Enkel een goede luchtreiniger heb je nodig in de strijd tegen het virus. Maar dan wel eentje die de virussen doodt, ook in de aerosolen, én die ze ook uit de lucht zuivert. Dat betekent een luchtzuivering van deeltjes tot 0,1 micron klein én minstens voor 99,97 %. Op die wijze garandeer je ten allen tijde onder de opgelegde 900 CO2-deeltjes te blijven (en zelfs ver daaronder), waardoor je jouw klanten een terecht gevoel van veiligheid kan verzekeren. Een luchtreiniger is, in de strijd tegen het virus, een oplossing die zowel op korte als op lange termijn zijn effect zal blijven tonen.

Monarch Clean Air doodt én elimineert Coronavirussen.

Monarch Clean Air, met een zuivering van 99,9999 % tot 0,1 micron, doodt alle schadelijke micro-organismen. Ook virussen en aerosolen worden samen met alle andere vervuiling in het hele gebouw met grote snelheid naar het toestel gezogen waardoor virus-besmetting via de lucht quasi uitgesloten is. De bekomen lucht is zo zuiver dat het een positief effect heeft op onze longfunctie waardoor meer zuurstof in onze bloedbanen wordt opgenomen en elke cel in het lichaam terug voldoende zuurstof krijgt. Dat verhoogt de natuurlijke weerstand en versterkt het immuunsysteem. Het geeft ons lichaam de kracht om een natuurlijk vaccin aan te maken tegen alle virussen, ook de varianten.

> Klik hier voor meer artikels die jou zouden kunnen interesseren…

Recommended Posts